bowl of vegetable salads

Metabolic Balance

Toen ik besloot om het Metabolic Balance programma aan de praktijk toe te voegen, had ik zelf het programma doorlopen. Als ervaringsdeskundige en gecertificeerd Metabolic Balance coach help ik u graag om uw gezondheid weer in eigen hand te laten nemen. Metabolic Balance is een wetenschappelijk bewezen voedingsprogramma waarbij het metabolisme zich stap voor stap kan herstellen. Het gevolg van een optimaal metabolisme is een gezond gewicht, meer energie, minder fysieke en mentale klachten. Laat ons u begeleiden op uw reis naar een gezonder, gelukkiger en vitaler leven. Neem gerust contact met ons op en ontdek de positieve impact van Metabolic Balance.

Lichaam in Balans

Worstel jij met je gewicht? Sla je maaltijden over? Volg je een koolhydraatarm dieet? Heb je last van vermoeidheid? Dit zijn tekenen dat je stofwisseling uit balans is. Leer weer opnieuw goed en gezond te eten met ons unieke gepersonaliseerde voedingsplan. Geen dieet maar een lifestyle. Neem contact op via het formulier zodat we samen een plan van aanpak kunnen gaan maken.

Intensieve Begeleiding

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen routines en voorkeuren. Daarom wordt iedere deelnemer intesief begeleid. Als je besluit om het Metabolic Balance traject te gaan doen, is dat inclusief 10 begeleidingssessies. Zo ontvang je optimale ondersteuning bij jouw traject. Neem contact op.

Bloedonderzoek

Tijdens de intake worden jouw persoonlijke levensstijl, medische geschiedenis en 36 bloedwaarden geanalyseerd. Middels een vingerprik wordt het bloed afgenomen en opgestuurd naar het laboratorium van Hessels en Grob. De resultaten geven inzicht in verstoringen van de stofwisseling, ontstekingen en de hormoonhuishouding.

Persoonlijk Voedingsplan

Jouw bloeduitslag en persoonlijke voorkeuren voor voeding wordt door het Metabolic Balance Instituut gecombineerd met 400.000 natuurlijke voedingsmiddelen. Het programma wat hiervoor wordt gebruikt selecteert vervolgens alle voedingsmiddelen die goed zijn voor jouw unieke lichaam en gezondheid.

Wat bereik ik met Metabolic Balance en een gezonde levensstijl?

In het kort zal deze wetenschappelijke en toch zo eenvoudige leefstijl je helpen met gewichtsbeheersing (verlies of juist gewenste toename). Ook zul je je gezonder en fitter gaan voelen en zelfs het verminderen van medicatie is vaak mogelijk. Dit laatste vanzelfsprekend in overleg met de huisarts. Overigens is het altijd wenselijk dat de huisarts op de hoogte is van jouw plannen. Uiteindelijk zat jouw verbeterde gezondheid bijdragen aan verminderde werkdruk bij jouw huisarts. Het plan verloopt in fases. Daarover lees je hieronder meer.

Fase 1, de voorbeiding

De voorbereidingsfase heeft als doel je lichaam te resetten in twee dagen. Je eet dan licht verteerbaar voedsel waardoor je spijsvertering tot rust kan komen en je bloedsuikerspiegel stabiel kan worden. Hierdoor schakelt je lichaam over naar energie die van binnenuit komt: de vetreserves worden aangesproken. Je bent daarna klaar voor de volgende fase!

Fase 2, Reset

Met jouw persoonlijke voedingsmiddelenlijst, jouw portiegrootte en 9 menuvoorstellen krijg je weer grip op jouw stofwisseling. Deze lijst zit bomvol natuurlijke voedingsmiddelen en zorgt ervoor dat je succesvol afvalt (of indien gewenst en nodig, aankomt). Daarnaast ondersteun ik je als jouw begeleider je onder andere met het implementeren van de acht basisregels. Deze regels zijn de basis om bewust te leren eten en je stofwisseling voor de lange termijn in balans te houden. Deze fase duurt minimaal 14 dagen, of net zolang tot je jouw gewenste doel hebt bereikt.

Fase 3, je doel bereikt

Je doel is bereikt en je bent in fase 3 aanbeland. De begeleiding gaat door, want als coach ga ik verder dan alleen helpen met afvallen. Om terugval zoveel mogelijk te voorkomen zodat je niet in de oude patronen terug zult vallen, is fase 3 er om ervoor te zorgen dat je meer voedingsmiddelen gaat uitproberen. Zodra je stofwisseling weer in balans is ben je ook veel beter in staat om echt te voelen wat er met je lichaam gebeurt als je iets eet. Samen gaan we onderzoeken hoe jij reageert op verschillende voedingsmiddelen. Ook hier is het voedingsdagboek handig. Je kunt het hieronder downloaden.

Leef je leven weer vitaal en gezond.

De vierde fase van het Metabolic Balance Programma is bereikt als je alle andere fases goed hebt doorlopen. In fase vier neem je ook afscheid van je begeleider. Je stofwisseling is stabiel en je weet precies wat je kunt eten om je optimaal gezond te voelen. Misschien is jouw pre-diabetes stadium verdwenen, en hoogstwaarschijnlijk voel je je echt een ander mens. Wil je meer weten, of ben je enthousiast? Neem dan contact op met Neuro-Insight. Jouw Metabolic Balance Coach in Limburg.

Wat is het Metabool Syndroom?

Het metabool syndroom is een combinatie van gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, en een verhoogd risico op diabetes en hartaandoeningen. Het is gevaarlijk omdat het het risico op ernstige gezondheidsproblemen verhoogt, zoals hartaanvallen en beroertes. Metabolic Balance biedt een oplossing door middel van een gepersonaliseerd voedingsplan dat helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van cholesterol en het bevorderen van gewichtsverlies. Door het aanpakken van de onderliggende oorzaken van het metabool syndroom, kan Metabolic Balance helpen om de gezondheid te verbeteren en het risico op complicaties te verminderen.

Als er meer ondersteuning nodig is

Mocht het zo zijn dat je naast het volgen van het Metabolic Balance traject ook coaching nodig hebt, dan ben je bij Neuro-Insight op de juiste plek. Als ervaren trainer en coach kan ik je helpen om jou je innerlijke blokkades te laten overwinnen. Dit wordt gedaan met de methode "Introvision Coaching" en Neurofeedbacktraining.

Workshops

Op verzoek verzorgt Neuro-Insight workshops op locatie. De workshopmogelijkheden zijn divers. We kunnen samen koken volgens het Metabolic Balance principe, maar een workshop kan ook tot doel hebben om mentaal sterker te worden, of om blokkades te overwinnen. Als het overwinnen van blokkades het doel van de workshop is, zal de workshop zich focussen op neurografisch tekenen.

Veelgestelde vragen