Nederlands Deutsch English

Wat is NeurOptimal® Neurofeedback?

Wat is Neurofeedback?

Deze video legt op een eenvoudige wijze uit wat Neurofeedback is:

Hoe werkt NeurOptimal® Neurofeedback?

  • Vind je het moeilijk om te ontspannen na het werk?
  • Duurt het langer dan 15 minuten voordat je in slaap valt?
  • Heb je moeite om je aandacht bij je bezigheden vast te houden?

De verschillende dingen die we doen tijdens een normale dag vereisen verschillende niveaus van bewustzijn en bewustwording. Onze hersenen hebben een enorme flexibiliteit nodig om van de ene "modus" naar de andere te gaan. De verhoogde staat van bewustzijn die nodig is om een werktaak te voltooien is natuurlijk niet de beste staat om te slapen. Daarom is de flexibiliteit van de hersenen zo belangrijk.

NeurOptimal® is in wezen een hersentraining. Het traint je hersenen om flexibeler en veerkrachtiger te zijn. Zonder het in een bepaalde richting te duwen, werkt het NeurOptimal®neurofeedback-systeem op een manier die de neurale plasticiteit verbetert. Een geest die flexibeler is, past zich aan en reageert sneller en adequater op veranderingen in binnen de omgeving. Hoe gemakkelijker uw hersenen zich aanpassen aan veranderingen in een normale drukke dag, hoe beter u zich voelt. Een minder goede conditie van de hersenen, aan de andere kant, kan u aan het einde van de dag uitgeput en gestresst maken.

NeurOptimal® kan ook helpen bij het verbeteren van de veerkracht van de hersenen, of een toename van het vermogen van het centrale zenuwstelsel om te herstellen van een negatieve gebeurtenis. Negatieve gevoelens die gepaard gaan met een persoonlijk conflict of een slechte dag op het werk, kunnen uren na de eigenlijke gebeurtenis blijven hangen. Het destructieve effect van nervositeit, repetitief of zelfkritisch denken, wordt vergroot bij ernstigere gebeurtenissen zoals een fysiek of emotioneel trauma of het verlies van een geliefde. In plaats van vast te blijven zitten in de negativiteit van deze gebeurtenissen, zullen de hersenen met behulp van NeurOptimal® sneller terugkeren naar hun normale basislijn. Individuen met een veerkrachtiger brein melden zich gelukkiger te voelen en te genieten van een dieper gevoel van vrede.

DE BIJZONDERHEDEN

NeurOptimal® traint uw hersenactiviteit en waarschuwt uw centrale zenuwstelsel wanneer het niet soepel functioneert.

Wanneer de hersenactiviteit tekenen van turbulentie vertoont, wordt de muziek binnen de NeurOptimal®neurofeedback-software tijdelijk onderbroken. Deze subtiele onderbreking waarschuwt uw brein dat het inefficiënt werkt. Door herhaaldelijke trainingen leren de hersenen zichzelf te "resetten" en soepeler te functioneren. Al dit leren is niet-invasief en gebeurt buiten uw bewuste bewustzijn om. Na verloop van tijd past NeurOptimal® zich automatisch aan, aan de activiteit van uw hersenen, waardoor de training van microseconde tot microseconde geïndividualiseerd wordt naar het functioneren van uw eigen hersenen.

Klinkt dat eenvoudig? Dat komt omdat het eenvoudig is. De werkelijke complexiteit van de neurofeedbacktraining is ingebed in de NeurOptimal® software.

Denk maar aan NeurOptimal® als olympische gymnastiektrainer of yogadocent. Net als een menselijke leraar wijst de neurofeedbackapparatuur u tijdens de training op uw vorm en corrigeert deze. Naarmate u beter wordt, neemt de moeilijkheidsgraad van de hersenactiviteit automatisch toe. Door te oefenen wordt uw hersenconditie (d.w.z. de flexibiliteit en veerkracht van de hersenen) op natuurlijke wijze verbeterd en wordt deze natuurlijker en efficiënter. Door de training kunt u uw hersenen gezond houden en effectiever worden in uw persoonlijke en professionele leven.

Neem contact met ons op als u vragen heeft over onze transformatorische producten en cursussen of bel ons direct op: 0031 6 38 01 38 68.

Lees de diepgaande NeurOptimal Survey 2014 en ontdek wat NeurOptimal te bieden heeft.

Vragen? Neem contact met ons op door op onderstaande foto te klikken