Nederlands Deutsch English

Vragen over de neurofeedbacktraining met NeurOptimal®

Zijn er bijwerkingen?
Nee, er zijn geen bijwerkingen, de beste "bijwerking" die weleens is genoemd is: "Ik voel me een stuk blijer nu ik 5 sessies heb gedaan!"

Moet ik eten voor een sessie?
Ja. Onze hersenen werken voor een groot gedeelte op glucose. Ongeveer 30% van onze dagelijkse energie wordt door de hersenen gebruikt. Het is dus zeker belangrijk dat u voor de training iets (gezonds!) heeft gegeten en gedronken. In geval van diabetes wordt geadviseerd om iets te eten bij de hand te hebben.

Wordt er iets in mijn lichaam geprikt?
Nee, neurofeedbacktraining is een niet-invasieve methode. Er wordt alleen informatie gegeven na meting. Er wordt aanspraak gemaakt op het zelfhelende en zelflerende vermogen van het lichaam.

Verander ik ook als persoon?
Nee, uw karakter kan niet veranderd worden door neurofeedbacktraining. Wel kan het zijn dat doordat u zich beter gaat voelen, u zich anders gaat opstellen in bepaalde situaties waardoor u weer andere reacties krijgt uit uw omgeving, waardoor u weer anders zult gaan reageren dan voordat u het neurofeedbacktraject inging.

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan?
Ja, maar niet voldoende op dit moment. Wel is het zo dat de onderzoeken die op dit moment gedaan worden veelbelovende uitkomsten hebben. Op aanvraag per e-mail stuur ik u een document toe waarin onderzoeksresultaten beschreven zijn van een wetenschappelijk onderzoek naar ADHD + medicatie en ADHD + neurofeedbacktraining. De resultaten wijzen uit dat, ook na opvolging gedurende een aantal jaren, de groep mensen met ADHD + neurofeedbacktraining, blijvend positief resultaat ondervinden.

Zijn de resultaten blijvend?
Ja, mits u niet opnieuw iets meemaakt waardoor u uit balans raakt. Het kan enige tijd duren voordat de training merkbaar effect geeft, maar als er verandering optreedt zal dat blijvend zijn. Wel wordt verwacht dat u ook kritisch naar uzelf kijkt en aan uzelf werkt. Neurofeedbacktraining is geen tovermiddel maar een goed hulpmiddel om samen met uw inzet tot goede resultaten te kunnen komen. Uit ervaring, meer dan tien jaar, is gebleken dat mensen het prettig vinden een één à twee keer per jaar terugkomen voor een zogenaame "booster-sessie".

Ik wil een systeem thuis, kan dat?

Ja, dat kan. Bij Neuro-Insight kunt u terecht voor thuistrainingen en voor aanschaf van uw eigen systeem. Informeer naar de mogelijkheden.

Ik wil zelf trainer worden. Kan dat?

Ja, Neuro-Insight biedt naast NeurOptimal® trainingen ook de volledige certificeringscursussen aan. Ook begeleidden we u bij de aanschaf van uw systeem. Neemt u hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

NeurOptimal® at Neuro-Insight is for everyone

Vragen? Neem contact op